ARBETE PÅGÅR I STOCKHOLM

Välkommen till Folkets hörna i Stockholm!
 
Medverkande:
– Johan Espersson
– Idun Voulund
– Malin Isaksson och Therése Granwald (Folkets hörna)
 
Folkets hörna – arbete pågår är en scen för skönlitterära texter under process. På Folkets hörna medverkar vid varje tillfälle två författare, en som redan är etablerad och en som ännu ej givits ut på de etablerade förlagen. Varje författare läser upp ett kort utdrag ur ett pågående skrivprojekt och får sedan respons av två skrivpedagoger som leder textsamtalen. De får även respons av den andra medverkande författaren och av publiken. På så vis får författarna en unik möjlighet att testa sina work in progress på andra, och publiken får sällsynt inblick i och möjlighet att påverka en författares skrivprocess. Man måste inte delta i samtalet, det går bra att bara lyssna, men det uppmuntras.
 
Johan Espersson är vår etablerade författare denna gång. Johan romandebuterade 2020 med Kungsbacka ultras, och tidigare i år kom hans novellsamling Djuriska ut. Djuriska har beskrivits som “fruktansvärt bra litteratur” i Sydsvenskan och i Aftobladet:
 
“Ett underverk i egen rätt är dock den avslutande novellen Fascisterna, som en kortfilm om några pojkars maktspel kring en fotbollsplan. Den är på en gång våldsam, absurd, rolig och gastkramande. Mytologiskt – och miserabelt.”
 
Vid frågor maila oss på hej@folketshorna.se
 
Fri entré, läsningarna börjar 19:00, insläpp från 18:30.
 
Folkets hörna Stockholm arrangeras med stöd av Kulturrådet.

Tidigare Samtal