Vilka är Folkets hörna?

Redaktionen för Folkets hörna består av Therése Granwald, Johan Blomgren, Emilia Palmén, Agnes Stenqvist och Malin Isaksson. Folkets hörna startades 2017 av Therése Granwald och Johan Blomgren, de har varit konstnärliga ledare och utvecklare för verksamheten sedan dess.  Sedan starten är det också Therése och Johan som varit samtalsledare för Folkets hörnas scener.

Therese Granwald är författare och skrivpedagog.  Hon har gett ut fem barnböcker, en roman och ett läromedel i kreativt skrivande. Under 2022 kommer två nya böcker av Therése: en memoar på Natur och Kultur och en fortsättningsbok i Kreativt skrivande på Studentlitteratur. Under tolv år arbetade Therése som handledare och lärare på Lunds Universitets Författarskola och Therése har också startat och drivit en rad nätbaserade kurser i Kreativt skrivande vid Högskolan Kristianstad. Sedan 2018 arbetar hon deltid som lärare på Skurups Folkhögskolas skrivarlinjer och skrivpedagogutbildning och frilansar som lektör, skrivhandledare och översättare.

Johan Blomgren är författare, dramatiker och skrivpedagog. Han har gett ut en roman och tre pjäser. Han har arbetat som handledare på Lunds Universitets Författarskola och Skurups Folkhögskolas skrivarlinje. Johan arbetade även som koordinator och pedagog i kreativt skrivande på Drömmarnas Hus i Malmö under femton år. Sedan 2017 arbetar han som skrivpedagog och pedagogisk utvecklare på Högskolan Kristianstad.

Emilia Palmén är sedan 2019 med och driver Folkets hörna. 2020 startade hon upp FH-podden tillsammans med Agnes Stenqvist där de samtalar med tidigare deltagare i Folkets hörna om den skrivande praktiken. Emilia har en kandidat i litteraturvetenskap och har gått skrivarlinjen på Skurup folkhögskola. Hon jobbar idag som formgivare på bokförlag och skriver själv noveller.

Agnes Stenqvist driver FH-podden tillsammans med Emilia och är ansvarig för Folkets hörnas barn och unga verksamhet. Hon har en kandidat i litteraturvetenskap och har gått skrivarlinjen på Skurups folkhögskola. Hon jobbar för närvarande som eventkoordinator på biograf och skriver själv längre prosa och kortare noveller.

Malin Isaksson driver Folkets hörnas scen i Stockholm. Malin är författare och lärare i Kreativt skrivande på Södertörns Högskola i Stockholm. Hennes senaste bok är romanen Jag är Istanbul hon har också skrivit diktsamlingar och romaner för unga vuxna.