Folkets hörna podcast

Folkets hörna är en podcast om den skrivande praktiken. Emilia Palmén och Agnes Stenqvist samtalar med författaren som tidigare medverkat i scenen Folkets hörna.

I slutet av 2020 lanserade Folkets hörnas litteraturscen en ny satsning i form av en podcast. I FH-podden får lyssnaren ta del av ett samtal skrivande människor emellan, med fokus på just skrivprocessen. Samtliga intervjuade i podden är tidigare medverkande på FH-scenen.

Agnes och Emilia träffades på Skurup folkhögskolas skrivarlinje och är själv skrivande människor. Avsnitten blir därför inte enbart intervjuer utan ofta samtal om olika skrivpraktiker. Genom podcasten vill vi skapa en trygg och rolig plats att prata om det annars så ensamma skrivandet. Vi vill tillgängliggöra det kvalificerade samtalet om att skriva och öppna dörren till ett rum som alla inte har privilegiet att ta del av. 

Folkets hörnas podcast publiceras en gång i månaden och finns där poddar i vanliga fall finns.

Avsnitt

Avsnitt 4 - 21.02.02

Folkets hörnas Agnes Stenqvist och Emilia Palmén möter Anna Agrell. Vi pratar om att skriva historiskt, att springa och att ha ett vackert språk att förstöra. Samtalet tar oss från Annas debutromans 40-tal till nästa romanprojekts 80-tal och vilka låtar det innebär att man lägger in i skriv-playlisten. På grund av tekniskt krångel har avsnittet spelats in vid två tillfällen, men extra tid att snacka med Anna klagar man aldrig på.

Anna Agrell - hörselkåpor och Eurythmics

Klippning: Klara Fridh Pietsch

Avsnitt 3 - 21.01.01

Folkets hörnas Agnes och Emilia träffar virtuellt författaren Tone Schunnesson för att prata om skrivprocessens eviga mysterium. Tone berättar bl.a om hur det känns att bli refuserad, att vara antingen ett skrivande geni eller en idiot och varför karaktären Bibbs fångat och förhäxat ett helt land.

Tone Schunnesson - "ingen har bett dig skriva"

Klippning: Klara Fridh Pietsch

Avsnitt 2 - 20.12.08

Folkets hörnas Agnes och Emilia möter (via länk) upp författaren och bloggaren Flora Wiström. Det blir prat om att skriva ungdomsromaner vs vuxenromaner, att förhålla sig till haters av skrivmyset och problematiken när ens perfekta titel redan är tagen. Avsnittet ackompanjeras av lekande barn utanför Floras fönster.

Flora Wiström - 2,5 h pomodoro

Klippning: Klara Fridh Pietsch

Avsnitt 1 - 20.10.29

Vi möter Patrik Lundberg och pratar om att skriva, herrklubbar och Forrest Gumps perfekta dramaturgi.

Patrik Lundberg - find your grit

Klippning: Klara Fridh Pietsch

Introduktion - 20.10.24

Välkomna till det första kittlande avsnittet av Folkets hörnas podcast. Vi tar oss an det stora temat “introduktion”. Detta genom att prata med litteraturscenens grundare Therése Granwald och Johan Blomgren. Nästa vecka återkommer vi med vårt första samtal. På återseende vänner!

Folkets hörna - introduktion

Klippning: Klara Fridh Pietsch